Beste sportvrienden , DaCa koerier wenst u goede vluchten tijdens het nieuwe seizoen.Mocht u toch duiven verspelen neem dan eens contact met ons op Tel:0251-229522

     Tarieven

 

Stichting Promotie Postduiven (PPN)

PPN heeft als doel het promoten en bevorderen van de duivensport in de ruimste zin. De stichting probeert haar doel te bereiken door het initiëren, bevorderen en ondersteunen van acties die er toe leiden dat meer mensen de duivensport gaan beoefenen.
De benodigde geldmiddelen worden door fondsenwerving verkregen. Kijk eens op de website voor meer informatie.Wij van DACA Koerier dragen dit initiatief een warm hart toe!


Ons plan om verdwaalde duiven goedkoop bij u thuis te bezorgen!

 

Beverwijk, 

Geachte sportvrienden,

Zoals U wel weet is de repatriëring van de postduiven al jarenlang een probleem. De duiven worden door vele duivenmelkers niet meer opgegeven, omdat de eigenaar van de duif veelal zegt geef `m maar wat te eten en drinken en gooi `m dan maar los.Of erger, maak `m maar dood ik heb er toch niets meer aan. De losgelaten duiven komen 9 van de 10 keer weer terug op je hok en dan zit je er weer mee.Dan is er natuurlijk ook nog de koerier maar die is vrij duur. Dus voor vele onderons ook geen oplossing. De duivensport is al duur genoeg. Wat nu gedaan om dit probleem voor eens en altijd op te lossen?

Ik heb daar lang over nagedacht en ik denk dat ik de oplossing heb. Ik kan alle duiven die in de Centrale hokken en of bij duivenmelkers of bij een particulier zitten, ophalen en bezorgen bij de Vereniging van de betreffende eigenaarvan de duif. Dit alles vergt natuurlijk een goede organisatie en medewerking van de verenigingen.

Iedere vereniging zal een adres moeten hebben waar de duiven bezorgd kunnen worden. U begrijpt dat we niet bij +/- 1200 Verenigingen kunnen bezorgen op de inkorf avonden.Wij gaan iedere week de Centrale hokken leeghalen en iedere week bezorgen bij de verenigingen. Zo zal uw vereniging 1x per week bezocht worden door onze chauffeur die dan eventuele aanvliegers en/of slachtduiven ook weer meeneemt. Voor de slachtduiven krijgt u dan een vergoeding van € 0.25.

U vraagt zich natuurlijk af wat gaat me dat kosten? Dat zal ik U vertellen. Ik stel voor de vaste voetring die u elk jaar weer besteld met € 0.50 cent te verhogen. Van het bedrag dat dan binnenkomt, kan ik dit plan verwezenlijken en kost het u verder niets.
Dus LET OP al uw duiven komen zonder verdere bijkomende kosten bij uw vereniging.

Gemiddeld besteld de duivenmelker in Nederland 50 ringen Dit zou de liefhebber dus € 25.00 extra kosten. Voor dat bedrag heeft u dus een heel vliegseizoen uw duiven thuis. U kunt dit dus goedkoper maken door de slachtduiven in te leveren. Wij rijden natuurlijk ook in de winter waarbij we stellen dat uw aangekochte duiven dan worden gehaald en thuisbezorgd voor een speciaal tarief van € 10.00 per ophaal adres ongeacht het aantal.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat u de eigendomsbewijzen op uw naam laat overschrijven daar de duif anders bij de melker komt waar u hem van gekregen of gekocht heeft.

Dit alles vergt natuurlijk wel de medewerking van het N.P.O.

Graag zou ik van u een reactie op dit plan krijgen.


Voor DaCa-Koerier,

Henk Tromp


P.S. Dit geld natuurlijk voor alle duiven op uw hok dus niet alleen die duiven waar u de ringen van betaald heeft.

Wij stellen het op prijs als u een reactie op ons voorstel geeft in ons gastenboek

 

 

 

Onze partners

Wij verzorgen de transporten voor de Kweek centrums van Natural en Eijerkamp.

Op gezette tijden krijgen wij van Natural en Eijerkamp de opdracht om de door Nederlandse liefhebbers aangekochte duiven te bezorgen door heel Nederland.

Ook diverse Veiling-huizen werken met ons samen. Zie daarvoor onze Links.

Ook van de NPO zijn wij de huis-koerier.

 

 

Kijk hier ook eens: